Pijl sedora png Binnen 48 uur geleverd

Pijl sedora png Gratis verzending vanaf 100

Pijl sedora png Veilig betalen met IDEAL of creditcard


Koelkast onderdelen en accessoires zoeken en bestellen

Zoek op typenummer van je apparaat voor de beste resultaten

Zoek op het typenummer van je koelkast om de juiste koelkast onderdelen te vinden. Het typenummer van een koelkast kun je vinden in de deur van de koelkast, aan de achterzijde van de koelkast of onder bij de groentelade van de koelkast. Heb je moeite met het vinden van het juiste onderdeel? Neem dan contact met ons op.

Koelkast onderdelen voor alle merken koelkasten

Koelkast artikelen

Pagina 1 of 17

Accessoires en onderdelen voor alle merken koelkasten

Op zoek naar originele koelkast onderdelen en accessoires? Bij Sedora.nl vindt je een uitgebreid assortiment aan producten die jouw koelkast weer optimaal laten functioneren. Van vervangende koelkast thermostaten en koelkast deurrubbers tot condensors, koelkast ventilatoren,  waterfilters en meer, wij hebben alles wat je nodig hebt om je koelkast in topconditie te houden. 

Repareren kun je zelf

Bij Sedora.nl begrijpen we dat het onderhoud en repareren van je koelkast niet altijd ingewikkeld hoeft te zijn. Veel reparaties en onderhoudstaken kun je eenvoudig zelf uitvoeren, en wij zijn er om je te voorzien van de benodigde onderdelen en accessoires om je daarbij te helpen.Een koelkast bestaat uit verschillende onderdelen die samenwerken om uw voedsel op de juiste temperatuur te houden. Hier zijn enkele belangrijke onderdelen van een koelkast:

Compressor: De compressor is het hart van de koelkast en is verantwoordelijk voor het circuleren van koelmiddel door het koelsysteem. Het reguleert de temperatuur in de koelkast en vriezer.

Condensor: De condensor bevindt zich aan de achterkant of onderkant van de koelkast en helpt bij het afvoeren van warmte. Het zorgt ervoor dat het koelmiddel afkoelt en weer vloeibaar wordt.

Verdamperspoel: De verdamperspoel bevindt zich in het vriesgedeelte van de koelkast en absorbeert warmte, waardoor de temperatuur in de vriezer wordt verlaagd.

Ventilator: De ventilator helpt bij het circuleren van koude lucht door de koelkast en vriezer, waardoor een gelijkmatige temperatuur wordt gehandhaafd.

Thermostaat: De thermostaat regelt de temperatuur in de koelkast en vriezer. Het zorgt ervoor dat de koelkast op de juiste temperatuur blijft.

Verlichting:
Het lampje in de koelkast zorgt voor zichtbaarheid wanneer de deur geopend is.

Deurrubber:
De deurrubber zorgt voor luchtdichte afsluiting van de koelkastdeur om energie verliest te voorkomen en de temperatuur stabiel te houden binnen in de koelkast.

Scharnieren en handgrepen
Dit zijn essentiële koelkastonderdelen voor het openen en sluiten van de koelkastdeur.

Drukontlastingsklep:
De drukontlastingsklep regelt de druk binnenin de koelkast om een optimale werkingen te waarborgen.

Verlichtingsschakelaar:
De verlichtingsschakelaar schakelt de verlichting aan en uit wanneer de deur wordt geopend of gesloten. Hierdoor kan er energie worden bespaard.

Bij Sedora.nl bieden we een uitgebreid assortiment aan onderdelen en accessoires voor al deze essentiële onderdelen van jouw koelkast. Of het nu gaat om het vervangen van een compressor, condensor, verdamperspoel, ventilator of thermostaat, wij hebben de juiste onderdelen voor jouw specifieke koelkastmerk en -model.

Het schoonmaken en onderhouden van je koelkast

Het regelmatig schoonmaken en onderhouden van je koelkast kan de levensduur verlengen maar ook zorgt het ervoor dat voedsel veilig in de koelkast ligt. Wij beschrijven enkele tips voor het onderhouden van je koelkast.

Houdt de temperatuur in de gaten:

Om de beste prestatie van de koelkast te kunnen leveren stel je hem in tussen de 2 en 4 graden Celsius. Eventueel kun je een koelkastthermometer gebruiken om de temperatuur te kunnen controleren.

Houd de deurrubber schoon:
De deurrubber kan schoongemaakt worden met een mild schoonmaakmiddel. Door de deurrubber schoon te houden helpt het om een goede afdichting te behouden en energie te besparen.

Controleer de afvoer:
De afvoer in de koelkast kan verstopt raken. Reinig deze zo nodig met een mix van water en azijn om onaangename geurtjes te verminderen.

Houd de spoelen schoon:
Op de condensor- en ventilatorrooster kan stofophoping plaatsvinden. Stofzuig deze regelmatig.

Controleer de afdichting van de deur:
De deur van de koelkast moet goed kunnen sluiten, daarvoor moet de afdichting in goede staat zijn. Bij versleten of beschadigde afdichtingen moeten deze vervangen worden.

Ruim verlopen voedsel op:
Controleer de koelkast regelmatig op verlopen of bedorven voedsel. Door deze producten te verwijderen worden onaangename geuren voorkomen en de luchtkwaliteit in de koelkast behouden.

Reinig het interieur:
Maak de binnenkant van de koelkast regelmatig schoon met een mild schoonmaakmiddel. Neem ook de rekken, laden en deurvakken mee.

Luchtstroom behouden:
Plaats voedsel niet te dicht tegen de achterwand van de koelkast zodat de luchtstroom niet wordt belemmerd.

Controleer de verlichting:
Vervang de lamp als deze niet meer werkt. Op deze manier behoudt je goed zich binnenin de koelkast.

Voorkom overbelading:
Zet de koelkast niet te vol. Bij een overbeladen koelkast wordt de luchtcirculatie verstoord waardoor de koelkast niet optimaal kan presteren.

Service van Sedora

Bij Sedora.nl zijn we gespecialiseerd in onderdelen voor alle witgoed apparaten, waaronder koelkasten, vaatwassers, ovens, stofzuigers, televisies, en drogers. Bij ons kun je altijd de juiste onderdelen vinden die perfect passen bij jouw specifieke apparaat. Kun je een onderdeel niet vinden? neem dan contact met ons op, dan helpen wij met zoeken naar het juiste product.