Gratis verzenden vanaf €100

Binnen 48 uur geleverd

Veilig betalen met IDEAL of creditcard

Verzending binnen 24 uur

Leer vandaag over de beste koelkast indeling met 6 verschillende plaatsten voor jouw voedsel!

Goed koelkastgebruik: Zuivel en snacks boven, vlees onder. Groente en fruit in lades. Voorkom verspilling, organiseer efficiënt.
Deel dit bericht
Beste indeling van je koelkast sedora.nl

Introductie

In het dagelijkse leven is het organiseren van onze huishoudelijke taken van groot belang. Een van de belangrijkste aspecten van een georganiseerde keuken is een goede koelkast indeling. Met een goede koelkast indeling heeft je koelkast een constante temperatuur waardoor je voedsel minder snel kan bederven. Zo voorkom je dat er voedsel wordt verspilt. Het instellen van de juiste temperatuur is nodig voor de houdbaarheid van je voedsel. De ideale temperatuur voor een koelkast is tussen de 3°C en 4°C. Controleer regelmatig de temperatuurinstelling om ervoor te zorgen dat je koelkast goed werkt en je voedsel vers blijft. Een goede thermometer kan hierbij helpen.

De beste plek voor voedsel in je koelkast

Wij hebben een aantal algemene richtlijnen voor beste koelkast indeling. Het is goed om te benadrukken dat dit een richtlijn is. Lees het instructieboekje van de fabrikant over het model van jouw koelkast omdat het per model kan verschillen.

Bovenste planken

De bovenste planken van je koelkast kun je gebruiken voor verschillende producten. Op de bovenste planken kun je producten leggen die al bereidt zijn. Bijvoorbeeld restjes van maaltijden en zuivelproducten zoals melk en yoghurt. Maar ook drankjes zoals sappen en frisdranken. De planken zijn een gemakkelijke plek in je koelkast om producten te neer leggen die je vaak gebruikt tijdens het koken of kunt eten en drinken als snack.

Onderste planken

De onderste planken van je koelkast hebben een iets koelere temperatuur. Dit maakt dat ze ideaal zijn voor het bewaren van voedingsmiddelen die snel bederven, zoals rauw vlees, gevogelte, vis en zeevruchten. Deze producten zijn gevoeliger voor bacteriegroei en hebben daarom een koudere omgeving nodig om ze langer te kunnen bewaren. Door het op de onderste planken te leggen is er minder risico om andere producten in je koelkast te kunnen besmetten. De versheid van je voedsel kun je op deze manier langer behouden.

Groenteladen

Fruitlade

De fruitlade is een ideale plek voor het bewaren van fruit. De lagere vochtigheidsinstelling zorgt ervoor dat fruit langer vers blijft. Door je fruit gescheiden te houden van jouw groenten kun je de perfecte omstandigheden voor beide behouden. Zo voorkom je dat ze elkaars rijpingsproces beïnvloeden.

Deurvakken

De deurvakken van de koelkast zijn een handige ruimte voor het bewaren van producten die goed kunnen tegen temperatuurschommelingen, zoals sauzen, boter en eieren. Omdat de deurvakken makkelijk te gebruiken zijn, moet je er wel rekening mee houden dat de temperatuur in de deurvakken vaak schommelt. Daardoor is het beter om er geen producten in te bewaren die snel kunnen bederven.

Boter- en kaasvak

Het speciale boter- en kaasvak in je koelkast is ontworpen om de versheid van je zuivelproducten langer te kunnen behouden. Het is belangrijk dat je boter en kaas niet te dicht tegen de achtwand van je koelkast zet om bevriezing te voorkomen. Bevriezing kan de textuur en smaak van de producten beïnvloeden.

Tot slot

Meer berichten van Sedora

Deze website maakt gebruik van cookies

Onze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren, de website optimaal te laten functioneren en het gebruik te analyseren. Door op ‘Accepteren’ te klikken, gaat u akkoord met het gebruik van alle cookies. Voor meer informatie over hoe wij cookies gebruiken, verwijzen wij u naar onze Privacyverklaring.